Головна » 2016 » Октябрь » 19 » Збір дружин з національно-патріотичного виховання "Сокіл"
17:29
Збір дружин з національно-патріотичного виховання "Сокіл"

 З 10 по 15 жовтня у Хмельницькому проходив збір дружин з національно-патріотичного виховання "Сокіл", куди зібралися команди з 23 областей України. У зборі взяли участь і учні нашої школи. Збірна 8-10 класів, яка так і називається "Сокіл", складається з 7 осіб, зараз нею керує вчитель фізкультури Наталія Довбня.  Протягом п'яти днів мелітопольці разом з іншими школярами жили в дитячому таборі в лісі, недалеко від річки Південний Буг, долучалися до основ національно-патріотичного виховання, їздили на екскурсії і брали участь у конкурсах. Дуже завадила проведенню багатьох заходів нестабільна осіння погода, але учням було весело і цікаво.

   В першу чергу, діти мали можливість поспілкуватися з президентом цієї організації, послухати його лекції, разом з ним розглянути і обговорити деякі питання національно-патріотичного виховання. Також у ці дні була обрана старшинська рада, члени якої будуть і надалі брати участь в різноманітних всеукраїнських зборах, щоб потім передавати отриманий досвід на місця. Учениця мелітопольської школи Яна Дидурик за свою активну діяльність була обрана в старшинську рада.

   На національно-патріотичному вихованні під час зборів не зациклювалися, приділяючи час і талантам юних дружинників. Так, було проведено вокальний конкурс "Соколіні зорі", де потрібно було виконати дві пісні: шкільну або регіональну і патріотичну або просто українську. Від мелітопольської школи був виконаний гімн навчального закладу та композиція "Одна калина за вікном".

  Ще один  захід  - конкурс краси "Перлина Поділля", під час якого дівчата повинні були представити себе в конкурсі візиток, інтелектуальному турі, презентації українських костюмів регіону і дефіле. Мелітопольців вразили українські костюми, які представили мешканки західних областей. Учениця нашої школи Олена Олешко на конкурсі удостоїлася звання віце-міс.

  Крім конкурсів і зборів для учасників  провели кілька екскурсій. Так, діти відвідали Меджибізький замок і єдину в Україні Державну Академію прикордонних військ України. В програму екскурсії по університету також були включені виставка військової техніки та презентація роботи кінологів.

 Діти залишилися задоволені поїздкою, тепер подібну ініціативу хочуть впроваджувати в школі.  Самоврядування збираються проводити серед учнів військово-патріотичні конкурси та змагання.

Переглядів: 269 | Додав: torrrka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar