Головна » 2016 » Март » 11 » Вартові довкілля
17:05
Вартові довкілля

11 березня в центрі культури і дозвілля ТДАТУ Фея Екології вручила грамоти і заслужені нагороди кращим з кращих своїх помічників - учасникам міського екологічного конкурсу «Вартові довкілля».

Напередодні цієї важливої ​​події в Мелітопольському центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді були підведені результати третього заключного етапу екологічного конкурсу "Вартові довкілля" для школярів 2-4 класів."Традиційно в рамках нашого конкурсу третій етап - етап практичної роботи, - говорить директор МЦЕНТУМ Тетяна Кіт. - Ми вчимо дітей не тільки черпати з природи, а й з вдячністю віддавати їй. Тому одним із завдань цього етапу було екологічне дослідження, яке має провести кожен учасник конкурсу. Протягом двох тижнів дитина збирала використані членами своєї сім'ї відходи - пет-пляшки та макулатуру. Потім підбивалися підсумки і оформлялися в таблицю, з якої видно, скільки відходів виробляє одна сім'я, скільки відходів припадає на одного представника цієї родини. Сумна статистика свідчить, що в середньому за рік одна сім'я виробляє близько 200 кг відходів. І таблиці наших дослідників цю статистику підтверджують ".
Зібрані в результаті досліджень пет-пляшки та макулатура були доставлені "Вартовими довкілля" в екоцентр. Тут відходи складували і 4 березня здали в "Запорожвторресурс". На виручені від цього гроші будуть закуплені саджанці для парку культури і відпочинку ім. М. Горького. В рамках місячника благоустрою міста та акції "Зробимо Україну чистою разом!" діти висадять на алеях парку свої саджанці і в майбутньому будуть доглядати за ними.
Крім екодослідження, "Вартові довкілля" в своїх класах брали участь в екосвяті "Друге життя відходів", на якому показали, що добре вивчили проблему появи відходів, знають, скільки відходи розпадаються в природі, як з них створити корисні в побуті речі. А фрагменти свого екологічного заходу діти відобразили в режимі серії, які і представили членам журі конкурсу "Вартові довкілля".
Ще одним завданням третього етапу стали екологічні листівки на тему "Не дамо Мелітополю стати Мусорополем!" За словами Т. Кот, діти вразили членів журі цікавими роботами: чудовими і яскравими малюнками, глибокими за змістом, гумористичними та хльосткими закликами.
За результатами третього етапу визначено кращі класи. 3-Б клас було визнано одним з найкращих в номінаціях: "Екодослідження" та кращі фото "Друге життя відходів".
Вітаємо наших "Вартових довкілля"!

Переглядів: 386 | Додав: kuzmenkoekaterinaviktorov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar