Головна » 2016 » Март » 9 » Спадкоємці Кобзаря змагалися в МАН
11:01
Спадкоємці Кобзаря змагалися в МАН

9 березня в Малій академії наук учнівської молоді стартував традиційний Шевченківський тиждень. У цьому році він носить назву "155 років без Шевченка".
З 9 по 11 березня в МАН проходять заходи, спрямовані на популяризацію творчості Кобзаря, збереження традицій української національної культури, виховання у молоді поваги до мови і традицій свого народу, залучення обдарованих молодих людей до творчої, дослідницької, наукової діяльності.

У день відкриття Шевченківського тижня в музеї Т. Шевченка в МАН відбулася зустріч юних поетів міських шкіл з поетами літературного об'єднання ім. Павла Ловецкого Миколою Процюком і головою ЛІТО Світланою Непомнящою. Літератори разом з методистом горуо Світланою Романенко стали членами журі на конкурсі авторських віршів, присвячених Кобзарю. Вони оцінювали оригінальність мислення, власну творчу неповторність, виразне читання свого вірша конкурсантами.
Як розповіла методист МАН, Заслужений учитель України Валентина КУРМАНСЬКИЙ, в проведенні Шевченківського тижня беруть участь понад 150 прихильників творчості Кобзаря, а в конкурсі власної творчості - 31. 
Нашу школу представляли учениці 7-Б класу Ксенія Цеомашко, Валентина Ясинська та учениця 10 класу - Анастасія Квасова. За підсумками конкурсу власної творчості Ксенія посіла ІІ місце, а Валентина - ІІІ. Всі переможці були нагороджені грамотами управління освіти і пам'ятними подарунками від спонсорів. А голова ЛІТО пообіцяла, що кращі твори юних поетів будуть опубліковані на сторінках газети "Мелітополь літературний".

Переглядів: 319 | Додав: kuzmenkoekaterinaviktorov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar