Головна » 2019 » Апрель » 24 » "МозкоБійня перед ЗНО"
22:41
"МозкоБійня перед ЗНО"

  24 квітня МІДМУ "КПУ" радісно відчинив двері для учнів Мелітополя та Мелітопольського району. Приводом для зустрічі стала інтелектуальна гра з української мови та літератури "МозкоБійня перед ЗНО". Метою заходу було узагальнити та систематизувати знання школярів з української мови та літератури, формувати пізнавальний інтерес учнів шляхом виконання завдань творчо-пошукового характеру, розвивати вміння спілкуватися, вільно висловлюватися, вести дискусію, відстоювати свою думку, а також виховувати культуру спілкування, товариськість. Під час гри школярі мали можливість познайомитись з інститутом, на якийсь час доторкнутись до студентського життя, яке зовсім скоро захопись усіх одинадцятикласників. У грі взяли участь 6 команд:
1. Мелітопольський ліцей № 5;
2. Мелітопольська СШ № 25;
3. Костянтинівський ліцей «Ерудит»;
4. Костянтинівське районне навчально-виховне об’єднання «Гімназія-Мала академія наук №1 «Таврія»;
5. Семенівська ЗОШ;
6. Спаська ЗОШ.
Цікаво було спостерігати за гравцями, у залі панували командний дух і справжня запекла боротьба.
Гра складалася з 49 питань, розділених на 7 турів.
1, 4 і 6 – текстові тури, у яких треба було вгадати термін, доповнити цитату або факт, здогадатися, про яку подію, явище йдеться, відгадати слово і т. п.
2 – новинний тур про події, які стосуються укр. мови та літ., що сталися у квітні цього року. Цей тур був для школярів найскладнішим.
3 – музичний тур, у якому по озвученому фрагменту потрібно було відгадати автора, назву муз. твору, фільм тощо. Під час цього туру учні підспівували, пританцьовували на місці і помітно підняли собі настрій.
5 – тур картинок, у якому потрібно було відгадати кадр або зображення, здогадатися, хто або що на фотографії.
7 – тур-бліц.
Під час виконання завдань гості пригощалися чаєм/ кавою зі смаколиками, спілкувалися між собою, обмінювалися позитивними емоціями. Гра перетворилася на маленьке свято.

  

Переглядів: 327 | Додав: zhukovaoksanabor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar