Головна » 2017 » Декабрь » 5 » Модель ООН 2017
22:54
Модель ООН 2017

   Стаття в газеті МВ. Учні 10-11 класів Мелітопольської школи І-ІІІ ступенів № 25 стали учасниками  IX конференції старшокласників «Модель ООН: Сканді - 2017», яка відбулася 1-3 грудня 2017 року на базі Скандинавської гімназії Дарницького району міста Києва. Цього року темою гри стала:‘‘Співробітництво ООН з міжнародними інституціями заради дотримання Цілей Сталого Розвитку‘‘.

Наш навчальний заклад вже вчетверте брав участь у такій конференції. Представниками від нашої школи стали учні 10 класу - Решетняк Валерія, Гомон Арина, Островерхов Владислав і 11 класу - Іорданова Олександра, Єльцова Яна, Дмирук Владислав. Під керівництвом вчителя мистецтва та художньої культури Покатильськаї Ганни Віталіївни учні підготували доклади, які висвітлювали позиції країн, що дісталися шляхом жеребкування.

  Команду школи радо приймали у Скандинавській гімназії, як «старих» друзів і щиро подякували за підтримку і популяризацію гри у Мелітополі. Програма конференції була насичена і цікава. Так, серед гостей заходу були депутат Київської міської ради Ігор Мірошниченко, протоієрей Тарас Мельник, голова правління БФ ‘‘Фундація розвитку‘‘ Андрій Кухта і його директор Оксана Федоренко, народна артистка України Галина Яблонська, журналістка Юлія Пасак, відомий грузинський художник Тамаз Аваліані.

Традиційно другого дня на конференцію «Модель ООН: Сканді-2017» запрошується Secret Person. Цього разу це був відомий політолог, кандидат юридичних наук, доцент кафедри конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Москалюк. Цікаві факти, серйозні запитання, гострі проблеми світової політики - ось що визначило цьогорічну дискусію. Учні із задоволення поспілкувалися з Олександром Москалюком не тільки в межах спец-конференції, а й після її закінчення у коридорі школи.

Також відбулась  і родзинка  Моделі: Сканді - дипломатичний бал, до якого долучилися  понад 200 делегатів. Справжній, обрамлений в атмосферу довгих суконь, музики й устоїв багаторічної давнини. Учасники конференції закружляли в танках, під які сто років тому вирішувалися долі народів, підписувалися угоди про мир та оголошувалися  війни. У XIX столітті такий бал був однією із найважливіших церемоній дипломатичних протоколів як підсумок багатовікового спілкування держав.

На такі заходи було прийнято запрошувати відомих представників фінансово-політичної, дипломатичної, ділової та культурної еліти країн. Всі учасники конференції одержали можливість вивчити полонез, мазурку, регтайм, джайв, вальс і навіть сіртакі, тим самим долучившись до історичної дипломатії. Закінчилась Модель: Сканді-2017 прийняттям резолюцій, хоча були й такі, що не пройшли. 
Учні школи отримали незабутні враження від участі у діловій грі, спілкування з представниками шкіл України та ВНЗ міста Києва. Фотозвіт

           

Переглядів: 400 | Додав: kuzmenkoekaterinaviktorov | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar