Головна » 2018 » Декабрь » 4 » Конференція для старшокласників «Модель ООН: Сканді-2018»
14:26
Конференція для старшокласників «Модель ООН: Сканді-2018»

Команда учнів і вчителів Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 25 ММР ЗО у складі учнів 10-11 класів Островерхова В., Гомон А., Ляміна А., Олешко А., Русєвої О. та керівників-наставників Покатильської Г.В., Маринової О.О. в п’ятий раз взяли участь в конференції старшокласників «Модель ООН: Сканді-2018», яка відбувалася 30.11-02.12.2018 на базі Скандинавської гімназії Дарницького району м.Києва.
Якщо ви все ще думаєте, що сучасна молодь пасивна і безініціативна - це означає, що ви ніколи не були у на Моделі ООН, конференції для старшокласників, яка імітує роботу різних органів Організації Об’єднаних Націй. Обов’язковими елементами цього заходу є зустрічі з політичними експертами, послами та дипломатами, цікаві дискусії під час засідань та дипломатичний бал.
Так, темою Х ювілейної конференції стала «Міжнародна кооперація як основний чинник досягнення цілей сталого розвитку». На Гру приїхали 28 команд з різних закладів середньої та вищої освіти столиці, а також молоді дипломати Дніпра, Кропивницького, Мелітополя, Сєвєродонецька.
На відкриття завітали представник Фонду ООН в галузі Народонаселення в Україні Каспер Пік, головний спеціаліст Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Оксана Коваленко, керівник освітнього напрямку БФ «Восток SOS” Юлія Кішенко, а також директори закладів середньої освіти м.Києва.
Спец-конференцію провів радник із політичних питань Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Юзеф Ланг, а до одного з комітетів завітала начальник відділу контролю над озброєннями та нерозповсюдженням департаменту міжнародної безпеки МЗС України Катерина Біла.
Родзинками відкриття стали вітання генеральних секретарів Моделі ООН: Сканді попередніх років, захоплюючий виступ першокласників і зворушливий танок ансамблю «Шарм» Скандинавської гімназії.
День другий, окрім роботи в комітетах, став цікавим завдяки зустрічі на спец-конференції з протоієреєм, військовим капелланом, першим заступником голови Синодального управління військового духовенства УПЦ КП, настоятелем Свято-Миколаївського храму на Татарці о. Тарасом Мельником.
Другий день завжди відзначається феєричним закінченням – дипломатичним балом. Це неймовірне дійство, коли близько дев'яноста
пар рухаються залою у вихрі танцю.
Третій день – найскладніший і найважливіший. Відбулася зустріч з керівником Головного департаменту з питань економічної політики Адміністрації Президента України Олегом Канцуровим. Також це день підбивання підсумків, прийняття резолюцій, нагородження найкращих делегатів і завершення роботи. Резолюція – це документ, який учасники засідання мають створити задля вирішення проблеми порядку денного. Його утворення завжди супроводжується бурхливими дискусіями, довгими дебатами й обговореннями.
Команда учнів та вчителів Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 25 отримали гарний досвід, нові знання, море позитивних емоцій, і, з нетерпінням, запрошують всіх бажаючих взяти участь у міській грі «Melit MUN - 2019».

 

 

 

Переглядів: 352 | Додав: kuzmenkoekaterinaviktorov | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar