Головна » 2018 » Декабрь » 6 » 7А клас завітали до музею поговорити про волонтерство
22:35
7А клас завітали до музею поговорити про волонтерство

  Волонтерство – це стан твоєї душі, це відчуття, коли віддаєш щось своє, власне і радієш, що поділився тим… Саме цей вислів був визначним на зустрічі «Поспішайте творити добро», присвяченій Міжнародному дню волонтера. 5 грудня 2018 року до Мелітопольського міського краєзнавчого музею завітали учні 7А класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №25, аби поговорити про важку, але дуже важливу діяльність волонтерського руху; дізнатися про його витоки, про діяльність саме на території України в різні часи, та, звичайно, про сучасне волонтерство. Також згадали, що зустріч відбувається напередодні Дня Збройних Сил України, який вся Україна буде візначати 6 грудня. В цей день згадується важкий, але наповнений перемог та звитяг, шлях нашої країни від часів козацтва і до сьогодення! І волонтерство також є невід’ємною частиною цього визначного дня!
Окрім отриманої важливої та цікавої інформації, діти залюбки переглянули декілька відео-фрагментів на задану тематику, а також спробували себе в інтерактивних вправах – створювали логотип благодійної організації та образ сучасного волонтера.
Наприкінці наукові співробітники Наталія Твердохліб та Анна Лиходід разом з дітьми підбили підсумок зустрічі – соціально-економічна ситуація в Україні, події на майдані та неоголошена війна на сході змусила пересічних українців по-новому поглянути на власну громадянську позицію та сприяла високому розвитку самоорганізації, волонтерства та благодійності в країні. Ще чотири роки тому нас дивували люди, які за власним бажанням кидали роботу, забували про справи і йшли допомагати. Сьогодні ж кожен другий українець – волонтер.

Переглядів: 242 | Додав: zhukovaoksanabor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar